:

:

TV Most

Foto: ilustracija

clock

Jun 22, 2018   10:22

0

258

Srpska koordinacija: Za zločin u Belaćevcu još niko nije odgovarao


 Uprkos tome, Srpska koordinacija nikada neće prestati da traži istinu i pravdu za otete i ubijene Srbe na Kosovu i Metohiji i da ukazuje na licemerje EULEKS-a i drugih međunarodnih misija, odgovornih za vladavinu prava na Kosovu i Metohiji, stoji u saopštenju Srpske koordinacije povodom 20. godišnjice od prve masovne otmice Srba na Kosovu i Metohiji od strane pripadnika terorističke tzv. Oslobodilačke vojske Kosova.


 


Dana 22. juna 1998. godine, pripadnici terorističke tzv. Oslobodilačke vojske Kosova su u ranim jutarnjim časovima isterali iz autobusa, kojim su se prevozili na posao, devetoro Srba – radnika površinskog kopa ''Belaćevac'' Termoelektrane Obilić, i odveli ih u nepoznatom pravcu. Oteti su: Dušan, Pera i Zoran Ađančić, Mirko Buha, Dragan Vukmirović, Filip Gojković, Miroslav Trifunović, Srboljub Savić i Božidar Lempić. 


Kidnapovanje rudara sa kopa 'Belaćevac'', prvo je u nizu masovnih kidnapovanja Srba na Kosovu i Metohiji od strane pripadnika terorističke tzv. Oslobodilačke vojske Kosova, koja su usledila tokom naredne dve i po godine, kada je kidnapovano oko 1000 Srba a o sudbini njih 532 još uvek se ništa ne zna.


Koordinacija srpskih udruženja porodica nestalih, ubijenih i poginulih lica sa prostora bivše Jugoslavije (Srpska koordinacija) dodaje da o njihovoj sudbini do dana današnjeg, nema nikakvih informacija.


"Rudari nisu bili zarobljeni u ratnim dejstvima, jer tih dejstava tada nije ni bilo, niti su bili naoružani, već su kidnapovani sa svojih radnih mesta samo zato što su bili Srbi, i kao takvi smetnja politici etnički čistog, albanskog, Kosova, koju je sprovodila tzv. Oslobodilačka vojska Kosova, a čiji bivši pripadnici to čine i danas vladajući teritorijom, koja je, prema rezoluciji SB OUN br. 1244, pod upravom Ujedinjenih nacija", navodi se u saopštenju.


 


 

Izvor: TV Most, saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva