:

:

TV Most

clock

Jun 23, 2017   12:05

0

165

Svečanost povodom inauguracije predsednika Aleksandra Vučića

Aleksandar Vučić sa suprugom Tamarom stao na poziciju gde prima čestitke. Prvo imaju priliku da čestitaju domaće zvenice.

Predsedniku Aleksandru Vučiću čestitke upućuju i zvanice iz inostranstva. Među prvima je čestitao premijer Mađarske Viktor Orban a došao je i zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Hojt Brajan Ji.

Osim domaćih i svetskih zvaničnika, svečanom prijemu prisustvuju i brojni poznati sportisti i umetnici iz zemlje i sveta, među kojima i Rejf Fajns.

Vrata Palate "Srbija" otvorena su za zvanice kojih je prema najavama, oko pet hiljada. Goste dočekuju predsednik Aleksandar Vučić sa suprugom Tamarom.

U šest salona i dva foajea prikazana je bogata istorija Srbije, a svaki pokriva određeni region zemlje – od Južne, Istočne, Centralne i Zapadne Srbije, do Vojvodine, Kosova i Metohije, Beograda.

Na meniju su samo domaći proizvodi a više od stotinu vinara se dobrovoljno prijavilo kako bi se predstavilo.

U svečanom delu programa nastupiće dečiji horovi Srbije.

Gosti svečanog prijema u Palati "Srbija" mogu da vide i kopiju najstarijeg dokaza srpske državnosti – prsten srpskog kneza Strojimira.

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković rekao je da je veliki broj zvaničnika koji su došli u Beograd pokazatelj da se Srbiji ukazuje veliko poštovanje, koje je zasluženo hrabrom politikom Vučića.

Tokom dana, predsednik Aleksandar Vučić imao je niz bilateralnih sastanaka sa stranim delegacijama koje su stigle u Beograd povodom svečanosti.

Predsednik Vučić je dužnost preuzeo polaganjem zakletve 31. maja.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva