:

:

TV Most

clock

Novembar 21, 2017   12:05

0

250

Tramp i Putin razgovarali telefonom o Siriji, Iranu,...


Kremlj je saopštio da je Putin u tom razgovoru rekao Trampu da bezuslovno prihvatanje sporazuma iz Minska nema pravu alternativu, prenosi Tass.



"Kada je reč o krizi na jugoistoku Ukrajine, predsednik Rusije je pažnju skrenuo na odsustvo prave alternative bezuslovnom prihvatanju sporazuma iz Minska od 12. februara 2015. godine", navodi se u saopštenju Kremlja.



Tramp i Putin su prošle nedelje imali nekoliko neformalnih razgovora tokom samita u Vijetnamu i tada su dogovorili više načela za budućnost Sirije.



Njihov današnji razgovor usledio je dan pošto se Putin sastao sa sirijskim predsednikom Bašarom Asadom u ruskom gradu Sočiju.



Kremlj je danas saopštio da su Putin i Asad razmatrali potencijalne mirovne inicijative za posleratnu Siriju, uoči samita Rusije, Turske i Irana kasnije ove nedelje, kao i nove runde mirovnih pregovora u ženevi pod okriljem UN krajem meseca, navodi Asošiejted pres.



Putin je na sastanku sa Asadom rekao da se dvogodišnja ruska vojna kampanja u Siriji bliži kraju. Ta izjava je usledila pošto su ekstremisti Islamske države izgubili i poslednje uporište na istoku Sirije u borbi sa snagama Damaska.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva