:

:

TV Most

Foto: Foto RTV Puls

clock

Septembar 22, 2018   13:13

0

298

U Donjoj Budrigi rešen problem poplava


Na zahtev građana prokopan je put i postavljene su cevi u dužini od 240 metara nedaleko od centra sela, čime je  opština Parteš rešila problem atmosfesrkih voda. Više od  pet godina usled jakih kiša domaćinstva i obradivo zemljište u ovm delu Donje Budrige bili su stalno pod vodom. 



“Ovde nije postojao ravan put, već uvala i sva voda iz postojećih potoka iz sela slivala se ovde i pravila probleme tako što je poplavljivala pojedina domaćinstva“, rekao je za RTV Puls  direktor Odeljenja za zdravstvo i socijalnu zaštitu Opštine Parteš Božidar Trajković.



I pored toga što nisu hteli pred kamere, u neformalnom razgovoru mešatini Donje Budrige su istakli da su zadovoljni što je ovaj problem konačno rešen. Kako kažu, osim regulisanja kišnice dobili su i novi šljunčani put.



Inače, na drugom kraju sela postoji sličan problem. Od poslednjih kuća prema Cernici zatrpan je kanal, pa usled jakih kiša voda ne protiče već se izliva u dvorišta i glavnu ulicu i otežava saobraćaj. 



U opštini Parteš najavljuju još infrastrukturnih projekata do kraja godine. U sva tri sela ove opštine radiće se na uređenju i poboljšanju javnih površina. 



Do kraja godine radiće se na izgradnji pešačkih staza, asfaltiranju pojedinih ulica, osvetljavanju ulica i popravljanju postojeće kanalizacione mreže. Novac za regulisanje atmosferskih voda i postavljanje betonsko-armiranih cevi obezbedila je opština. Vrednost projekta je oko 17.000 evra. 



 



 


Izvor: RTV Puls

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva