:

:

TV Most

Foto: Foto RTS

clock

Septembar 22, 2017   12:05

0

132

U Gračanici neformalno počela kampanja Srpske liste


Na Kosovu i Metohiji ima 38 opština, od kojih Srbi kontrolišu 10. Za odbornike i predsednike tih opština prijavljeno je desetak srpskih stranaka i građanskih inicijativa. Jedino je, međutim, Srpska lista dobila podršku vlade i predsednika Srbije.



Kampanja srpskih stranaka očekuje se narednih dana.



Sinoć je u Gračanici održana akademija povodom dana opštine, i na njoj je neformalno krenula kampanja Srpske liste u ovom delu Kosova i Metohije.



Srđan Popović, kandidat Srpske liste za predsednika opštine Gračanica, očekuje da u svih deset opština pobede kandidati te liste.



"Primarni cilj Srpske liste je osnivanje Zajednice srpskih opština (ZSO), a kvalitet organizacije ZSO zavisiće od toga ko su kandidati, odnosno predstavnici opština. U Gračanici imamo mnogo gorućih problema – ekonomski razvoj, mladi nemaju dovoljno radnih mesta – na tome ćemo morati da poradimo, zatim prodaja imanja na čemu ćemo morati da se fokusiramo u narednom periodu", rekao je Popović.



Albanske stranke svojim biračima obećavaju promene, nove početke. Najveća borba među albanskim strankama vodiće se za vlast u većim gradovima – Prištini, Prizrenu i južnoj Kosovskoj Mitrovici.



Vodeće albanske stranke na izbore idu odvojeno, nezavisno od koalicija i dogovora koje imaju na centralnom nivou vlasti.



Međunarodni predstavnici su pozvali sve političke partije i njihove kandidate da se založe za fer, slobodnu i mirnu kampanju, uz zaštitu prava glasača da biraju onog za koga smatraju da će najbolje predstavljati njihove interese.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva