:

:

TV Most

clock

Februar 23, 2018   12:05

0

213

U ruskoj ambasadi obeležen Dan branilaca otadžbine


"Prijateljstvo Srbije i Rusije potvrđuje neverovatna solidarnost dva naroda. Ako govorimo o danas, ali i o budućnosti, osnov našeg odnosa je da imamo vrlo bliske strateške i nacionalne interese", rekao je Aleksandar Čepurin.




Podsetio je da je juče, takođe u ruskoj ambasadi, ministru spoljnih poslova Srbije Ivici Dačiću dodeljen ruski orden prijateljstva.



"Orden mu je dodelio ministar inostranih poslova Sergej Lavrov, a to je bio jedinstven slučaj u 180 godina naših diplomatskih odnosa da su dva šefa diplomatije bili zajedno u ovoj zgradi", naveo je Čepurin.



Na početku svečanosti izvedene su ruska i srpska himna, a prvi put je ruski hor izveo srpsku himnu prevedenu na ruski, kao i rusku himnu prevedenu na srpski jezik.



Za posetioce proslave pripremljena je i izložba na kojoj su prikazane vojne snage Rusije i diplomatski odnosi Srbije i Rusije kroz istoriju.



Obeležavanju Dana branilaca otadžbine prisustvovali su: ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar za rad Zoran Đorđević, ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, ministar ekologije Goran Trivan.



Pored njih, svečanost su posetili i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković, predsednik SRS-a Vojislav Šešelj, predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, predsednik Dveri Boško Obradović, predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marinković Palma i princ Aleksandar Karađorđević.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva