Vesti
Uručena stomatološka oprema, pomoć Kancelarije za KiM

13:44, 11.07.2018

|

Izvor: TV Most

Klinika za stomatologiju Medicinskog fakulteta Priština sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, koja je organizaciona jedinica KBC Priština Gračanica, danas je od Kancelarije za Kosovo i Metohiju dobila stomatološku opremu u vrednosti 2 milliona i 600 hiljada dinara.
Foto: TV Most

Vredna savremena stomatološka oprema, poklon Kancelarije za Kosovo i Metohiju, olakšaće i unapredti rad, doktorima, profesorima i studentima na Klinici za stomatologiju Medicinskog fakulteta, a samim tim i poboljšaće kvalitet pružanja zdravstvene usluge pacijentima.


„Najsavremeniju, modernu opremu u vrednosti  od 2 599 000 dinara, koristiće kako profesori stomatologije, tako i lekari stažišti i specijalizanti. Ideja Kancelarije za Kosovo i Metohiju je da se što više ljudi upozna i da prati trendove i koristi najnoviju modernu tehnologiju, a i da pacijente manje boli. Ovo nije prvi put da pomažemo KBC Priština, u granicama naše mogućnosti", rekla je Sladjana Marković pomoćnik direktora Kancelarije za KiM.


„Ova pomoć je od velikog značaja za nas“, istakao je prof.dr Bratislav Lazić, vd direktor KBC Priština Gračanica i dodao da „na ovoj klinici radi veliki broj iskusnih stomatologa i samim tim pružamo najviši nivo stomatološke zaštite svim stanovnicima Kosova i Metohije.


"Oprema koju smo dobili od Kancelarije za KiM,omogućiće nam da u narednom periodu imamo jednu dobru stabilnost u radu i povećace kvalitet pružanja stomatološke usluge“, naglasio je Lazić.


Kancelarija za KiM do sada je mnogo puta pomagala zdravstvene ustanove u južnoj srpskoj pokrajini, a kako je istaknuto to će raditi i ubuduće.


 

<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design