:

:

TV Most

clock

Avgust 17, 2017   12:05

0

117

Ušteda od 10 miliona dolara na barskoj pruzi

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, razgovarala je sa Sergejem Pavlovim, generalnim direktorom "RŽD internešenel", o projektima modernizacije železnice koje ta kompanija realizuje u Srbiji iz kredita Ruske Federacije.

Tom prilikom, Pavlov je obavestio ministarku da je tokom izvođenja radova na rekonstrukciji barske pruge, na deonici Resnik-Valjevo, ušteđeno 10 miliona dolara u odnosu na ranije planiranu vrednost radova.

"Radovi na rekonstrukciji pruge Resnik-Valjevo odvijaju se u skladu s ugovorom, a planirana dinamika u potpunosti se poštuje", istakao je Pavlov.

Mihajlovićeva je sa Pavlovim razgovarala i o realizaciji projekta modernizacije deonice Stara Pazova-Novi Sad, gde je već izdata građevinska dozvola za radove u okviru prve faze, na tunelima i vijaduktima, dok će radovi na otvorenoj pruzi, u okviru druge faze, biti definisani posebnim ugovorom.

"Modernizacija železnice, uključujući realizaciju projekta modernizacije pruge Beograd-Budimpešta, predstavlja jedan od strateških ciljeva Vlade. Očekujem da saradnja sa RŽD bude jednako uspešna i na ovom projektu, kao i na projektima koji su već završeni", rekla je Mihajlovićeva.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva