:

:

TV Most

clock

Avgust 16, 2017   12:05

0

115

Usvojen novi UPPR, "Petrohemija" bez zaostalih dugova

"Usvajanjem UPPR-a obezbeđen je završetak finansijskog restrukturiranja kompanije i stabilno poslovanje u budućnosti. Poverioci su konvertovali 52,3 odsto ukupnih potraživanja, dok je 47,7 odsto otpisano, tako da je pitanje starih dugova rešeno", izjavio je Velimir Unković, generalni direktor "HIP-Petrohemije".

Unković navodi da "HIP-Petrohemija" posluje stabilno i generiše pozitivan poslovni rezultat, a sve tekuće obaveze se redovno izmiruju.

"Nakon realizacije UPPR-a oko 76 odsto akcija biće u vlasništvu Republike Srbije i povezanih lica, a 24 odsto preostalih akcija u vlasništvu NIS-a i Lukoila. Očekujemo da se mere predviđene UPPR-om realizuju u kratkom roku, a najkasnije do kraja godine", kaže Unković.

Donošenjem novog UPPR-a učinjen je veliki korak ka dugoročnom rešavanju statusa firme na čemu rukovodstvo kompanije intenzivno radi u saradnji sa Vladom Republike Srbije.

Imajući u vidu stratešku poziciju "HIP-Petrohemije" kao najvećeg proizvođača petrohemijskih proizvoda, jednog od najznačajnijih izvoznika, čiste bilanse, kao i pozitivne poslovne rezultate koje kompanija ostvaruje u poslednje dve i po godine, smatramo da su investicije u razvoj osnovni uslov za postizanje dugoročno održivog poslovanja "Petrohemije", navedeno je u saopštenju.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva