- Još se ne zna koje je nacionalnosti poslednji vlasnik vozila. To su informacije koje imaju samo policijski istražitelji. Oni vode istragu po ovlaščenju tužilaca koji su odgovorni za slučaj - izjavio je Hoti.






On je kazao da se istraga o ubistvu Ivanovića vodi povećanim intenzitetom i da policija sarađuje s međunarodnim institucijama.



Zamenik kosovskog ministra unutrašnjih poslova Milan Radojević izjavio je da je u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića do sada ispitano šest svedoka i da se ne sme dozvoliti da druge teme zasene ovaj gnusan zločin.



Radojević je u izjavi Radiju Kontakt plus rekao da je kosovski MUP spreman za saradnju sa svima u regionu, uključujući i MUP Srbije i podsetio da još uvek ne postoje zvanični kontakti između ova dva ministarstva ali da će to najverovatnije biti ostvareno u skladu sa Briselskim sporazumom.



"Koliko danas očekujem da MUP Kosova preko Ministarstva pravde uputi zahtev MUP Srbije za dobijanje dodatnih informacija o vlasniku vozila čiji je automobil zapaljen na dan ubistva Olivera Ivanovića," rekao je Radojević.



"Što se tiče istrage, do danas je ispitano šest svedoka, uzeto je više video materijala sa sigurnosnih kamera koji se trenutno analizira, pa će javnost sigurno biti obaveštena blagovremeno od policije o napretku u istrazi," istakao je Radojević.