:

:

TV Most

clock

April 27, 2017   12:05

0

122

Vučić apeluje na smirivanje situacije u Skoplju

Aleksandar Vučić je, na pitanje Tanjuga da prokomentariše večerašnje događaje i sukobe u Skoplju, rekao da je uvek kao predsednik Vlade Srbije i kao izabrani predsednik činio sve za održavanje najboljih odnosa između Beograda i Skoplja, između Srbije i Makeodnije.

Premijer rekao da smatra da građani Makedonije dobro znaju i da poštuju način na koji se Republika Srbija odnosila prema građanima Makedonije, ali i prema državi Makedoniji.

"Veoma sam zabrinut zbog svih večerašnjih događaja i moja jedina poruka je, a mislim da ljudi u Makedoniji to znaju, da ih zamolim da sve probleme i nesuglasice rešavaju na miran način, da, ako imam bilo kakvo pravo, kažem da je smirivanje situacije u najvećem interesu Makedonije i njenih građana, a sve druge stvari i problemi mogu da se rešavaju za pregovaračkim stolom, na miran način, u mirnoj atmosferi", istakao je Vučić.

Prema njegovim rečima, ovo više i nije samo makedonski problem, već postaje "problem svih nas koji ovde živimo i bolje da odmah zaustavimo sve probleme i da obezbedimo mir i stabilnost za našu decu".

"Molim sve u Makedoniji, i one koji su mi i poznanici neki i prijatelji, ali i one koje ne poznajem, da razumeju ovu poruku kao dobronamernu i da ponovo zavladaju mir i sigurnost za sve građane Makedonije a u Srbiji ćete uvek imati odanog i iskrenog prijatelja", naglasio je Vučić.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva