:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Jun 22, 2018   08:51

0

117

Vučić i Radev danas u Dimitrovgradu


Tokom posete planiran je sastanak sa predstavnicima bugarske nacionalne manjine, potom polaganje venaca na spomenik "Pametnik" na Neškovom brdu, ceremonija polaganja kamena temeljca za spomenik "Sveti Kirilo i Metodije" i obilazak radova na petlji "Dimitrovgrad zapad".


 


Radev je juče razgovarao sa predsednikom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić i predsednicom Skupštine Majom Gojković.


 


Vučić je posle razgovara sa Radevim istakao da su zajednički konstatovali da je vreme da se prošlost u potpunosti prevaziđe i da se otvori stranica budućnosti, te da se dve zemlje posvete prijateljstvu i budućnosti.


Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare rekao da su odnosi dve zemlje iz godine u godinu, iz meseca u mesec sve bolji.


 


Kazao je da postoji odličan politički dijalog, da ekonomski rezultati pokazuju da saradnja napreduje velikom brzinom.


 


S tim u vezi je preneo da je prošle godine, po prvi put, trgovinska razmena prešla vrednost od milijardu eva.


 


Radev je istakao da se u rešenju pitanja Kosova ne smeju zapostaviti argumenti srpske strane, jer bi se u suprotnom dobilo neodrživo rešenje, a Vučić najavio je da će otići na nastavak dijaloga, ali da je prilično obeshrabren zbog izjava koje su iz Prištine dolazile proteklih dana.


 


Radev je, na zajedničkoj konferenciji za štampu, ponovio da dijalog nema alternativu.


 


"Neophodno je da se pronađe rešenje kako Srbija ne bi imala dalje prepreke na putu ka evropskoj integraciji", poručio je on


 


Radev je rekao i da Srbija može i mora da računa na pomoć Bugarske na evropskom putu, jer je cilj dve zemlje da rade zajedno na boljoj perspektivi Balkana i evropskoj budućnosti regiona.


 


Bugarski predsednik je rekao da je budućnost Srbije Evropska unija, a da je "evropski okvir" za Srbiju - 2025. godina, ambiciozan, ali dostižan cilj.


 


Tokom jučerašnjeg dana predsednici su prisustvovali otvaranju izložbe "Primenjena nostalgija", a Vučić je priredio večeru za svog bugarskog kolegu.

Izvor: Tanjug

Politika

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva