:

:

TV Most

clock

Maj 25, 2018   12:05

0

185

Vulin: Bilo bi lepo da EU primora Prištinu da poštuje svoju reč


Ministar odbrane Aleksandar Vulin je izjavio da se postavlja pitanje da li Briselski sporazum uopšte važi za Prištinu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.








  "Za nas važi, mi smo ga sproveli. Takvim izjavama koje daje glavni pregovarač postavlja se pitanje da li je Priština prihvatila Briselski sporazum. Koliko znam jesu. Da li se drže svoje reči? Koliko svi znamo, ne drže sve", rekao je Vulin reagujući na izjavu Avnija Arifija, koordinatora za dijalog Beograda i Prištine u kosovskoj vladi, da su razgovori o ZSO gubljenje vremena.



Kako je istakao, ovo nije pitanje za nas, već za predstavnike EU - da li oni kao posrednici i pokrovitelji razgovora stoje iza toga i da li je to njihov stav ili je stav Prištine?



"Ako to nije njihov stav, onda moramo već jednom da vidimo šta će se konkretno uraditi kako bi se Briselski sporazum poštovao do poslednjeg slova, kako ga je i država Srbija poštovala, ili ćemo opet čuti da se obe strane uzdrže", rekao je Vulin.



Nada se, kako je dodao, da se sad neće čuti izjava da je Beograd za nešto kriv zato što Priština neće da sprovede dogovor o formiranju ZSO



Vulin je istakao da je Srbija sprovela sve svoje obaveze i dodao da bi bilo lepo da "EU sada preuzme svoju ulogu u potpunosti i da, ako ne može drugačije, primora Prištinu da se drži svoje reči, ako je držanje reči njima tako nepoznato i teško".




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva