:

:

TV Most

clock

Avgust 17, 2017   12:05

0

114

Vulin se nada smirivanju tenzija na Korejskom poluostrvu

Vulin i Deđon ocenili su da su odnosi dve zemlje dobri i prijateljski i da predstavljaju dobar osnov za uspostavljanje vojne saradnje, koja u dosadašnjem periodu nije razvijana.

Ministar Vulin je potvrdio da je Srbija spremna da razvija odbrambenu saradnju sa svim državama koje za to iskažu interes, na bazi partnerstva međusobnog uvažavanja. On je upoznao ambasadora Južne Koreje sa principima na kojima se zasniva međunarodna vojna saradnja Republike Srbije, naglasivši deklarisanu vojnu neutralnost i strateško opredeljenje naše zemlje za članstvo u Evropskoj uniji.

Sagovornici su razmenili mišljenja i o aktuelnim bezbednosnim temama, te je ministar Vulin istakao da se nada da će se tenzije na Korejskom poluostrvu smiriti. On je ponovio da Srbija podržava akcije svih strana koje imaju za cilj smirivanje situacije u žarištima i rešenje problema za pregovaračkim stolom.

Ambasador Deđon čestitao je ministru Vulinu postavljenje na funkciju ministra odbrane. Ministar Vulin zatražio je od ambasadora Deđona da Južna Koreja glasa protiv prijema tzv. Kosova u Unesko na predstojećoj generalnoj konferenciji te organizacije.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva