:

:

TV Most

Foto: Tanjug/Glas Zapadne Srbije

clock

Jun 13, 2018   19:01

0

217

Zabelele se ulice u Užicu, grad veličine klikera u Priboju


Kiša još uvek pada, te se ne znaju posledice, a najviše se strahuje za poljoprivredne kulture, posebno malinu čija je berba tek počela.


Nepogoda sa jakim pljuskom, gradom, grmljavinom i olujnim vetrom sa područja Užica, Požege i okoline u narednom satu premeštaće se na sever i severoistok ka Kolubarskom i severu Moravičkog okruga, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).


U okolini Aranđelovca jak oblačni razvoj sa pljuskovima, grmljavinom i gradom.


U oblasti Homolja, od Žagubice do Boljevca, postepeno slabljenje intenziteta padavina.


U saopštenju RHMZ se navodi da se u toku dana i sutra očekuje nestabilno vreme sa lokalnom pojavom kratkotrajnih vremenskih nepogoda sa količinom padavina više od 20 milimetara za tri sata, olujnim vetrom i pojavom grada.


U Beogradu u toku dana u pojedinim delovima grada moguća je pojava kratkotrajnih vremenskih nepogoda sa većom količinom padavina, olujnim vetrom i pojavom grada.


Bujica zatvorila seoski put


Bujice, koje su se stvorile usled olujnog nevremena i grada, koje je zahvatilo Zapadnu Srbiju nanelo je velike štete na putnoj infrastrukturi, izjavio je za Glas zapadne Srbije Zoran Pantovića iz Pranjana.


 Opštinski put od raskrsnice Micina kafana ka Pranjanima je u prekidu.


U selu Teočin oluja skidala krovove


Meštane sela Teočin, u gornjomilanovačkoj opštini,  danas je "urnisao" grad, za koji kažu da je bio gori od prošlogodišnjeg koji su zapamtili po zlu.


Prema rečima Peđe Paunovića, u Biocima, Pavlovićima, pa sve do teočinskog doma, kuće su u naletu oluje ostale bez crepa na krovovima.


"Stradalo je sve od voća, povrća...malina, šljive", kaže Paunović.


Teočin je selo poznato po proizvodnji krompira i velikih zasada voća, pre svega malina.


"Takvu oluju do sada nisam video, grad je slistio sve što mu se našlo na putu u Družetićima, Pranjanima, Teočinu i jednom delu Koštunića. Mi upravo pokušavamo da stignemo iz Brezne u Pranjane, ali vetar je izvalio ogromno drvo koje je preprečilo put tako da je nemoguće proći vozilom. Na pojedinim makadamskim putevima su čitavi krateri koje je napravila voda", kazao je Pantović.


Pantović tvrdi da je nevreme na tom području "požnjelo i obralo".


"Ovde je završena i berba i žetva. Ništa nije ostalo nakon grada koji nas je malopre zahvatio. Kada je voće u pitanju sve što je bilo na granama sada je na zemlji, dok su žitarice koje su bile pred žetvom totalno uništene", rekao je Gaga Babić iz sela Družetići.


Grad koji je pao pogodio je i okolna sela Gojna Gora, kao i dva čačanska Šiljkovicu i Jančiće gde je napravio veliku štetu u malinjacima


Izgledi vremena do 20. juna


Promenljivo i nestabilno sa češćom pojavom pljuskova i grmljavina, a u četvrtak ponegde i sa kratkotrajnim vremenskim nepogodama sa olujnim vetrom, obilnijim padavinama i pojavom sugradice i grada.


U četvrtak i petak se očekuje malo svežije vreme, a zatim će temperatura ponovo biti u porastu.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva