:

:

TV Most

clock

Januar 11, 2019   22:51

0

146

Festival Beovizija, na kojem će biti izabran predstavnik Srbije na takmičenju za Pesmu Evrovizije 2019, ove godine imaće tri takmičarske večeri, saopštila je danas Radio-televizija Srbije (RTS).

Prvo i drugo polufinale na programu su 27. i 28. februara, a veliko finale izbora za pesmu koja će predstavljati Srbiju na na Evrosongu je 3. marta.

Prenose sve tri večeri iz Studija 8 i 9 RTS gledaoci će moći da prate na Prvom programu RTS i RTS Planeti od 21 čas.

Na osnovu objavljenog konkursa za izbor srpskog predstavnika na takmičenju za "Pesmu Evrovizije", koja će se u maju ove godine održati u Tel Avivu, selekciona komisija je u konkurenciji od 76 kompozicija odabrala 24 koje će se takmičiti na festivalu "Beovizija 2019".

U oba polufinala predstaviće se po 12 kompozicija, a najboljih šest iz svakog polufinala boriće se u velikom finalu za titulu pobednika "Beovizije 2019".

Publika i stručni žiri će svojim glasovima - po evrovizijskom principu, odlučiti ko će predstavljati Srbiju na 64. po redu izboru za najbolju pesmu Evrope.

Sve kompozicije koje učestvuju na ovogodišnjem festivalu u toku februara biće objavljene na multimedijalnoj platformi RTS Planeta i zvaničnom Jutjub kanalu RTS za Pesmu Evrovizije, a izvođači će imati priliku da svoje pesme predstave i kroz Jutarnji program RTS i emisiju "Šarenica".

Izvor: Taнјуг

beovizijafinalenajava
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva