:

:

TV Most

clock

April 21, 2016   12:05

0

124

Dan Vojske Srbije obeležen na VMA

Dinčić je čestitao nagrađenima i unapređenima u više činove povodom praznika i napomenuo da je, iako iskreno zaslužena, od svake nagrade važnija svest o učinjenom dobrom delu, saopštila je VMA.

On je podsetio na dugu istoriju srpske vojske i odluku o početku Drugog srpskog ustanka koji predstavlja temelj za stvaranje moderne srpske države i ugledne srpske vojske.

Dinčić je rekao i da tradiciju takve vojske nastavlja Vojska Srbije koja danas predstavlja okosnicu sistema odbrane naše zemlje i zaštite građana.

Učešćem u mirovnim misijama medicinski timovi vojnog zdravstva predstavljaju važan deo zbrinjavanja, lečenja i spasavanja života širom sveta, a angažovanjem svojih vojnih snaga, Srbija podiže ugled zeml?e u međunarodnoj zajednici, kazao je Dinčić.

Zamenik načelnika VMA naglasio je da će pripadnici VMA, kao što je uvek bio slučaj tokom duge istorije postojanja, uspešno prevazići tekuće probleme i nastaviti da brinu o zdravlju aktivnih pripadnika naše vojske, svih vojnih osiguranika i civilnih osiguranika kojima je pomoć neophodna.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva