:

:

TV Most

clock

Oktobar 24, 2015   12:05

0

147

Akcija - pregled žena u domovima zdravlja

Svi domovi zdravlja odazvali su se akciji, uključujući i domove zdravlja Zvezdara, Mladenovac, Rakovica i Zemun i otvorili svoja vrata i vikendom i primili naše sugrađanke i bez zdravstvene knjižice, rekla je zamenica predsednika Skupštine grada Beograda Andrea Radulović, koja je sa članom Gradskog veća Dragomirom Petronijevićem posetila Domu zdravlja Zvezdara.

"Naše sugrađanke imale su mogućnost da se pregledaju bez uputa i čekanja i dosta njih je već iskoristilo ovu šansu, među kojima su bile i odbornice gradskog parlamenta koje su prisustvom podržale tu akciju," saopštio je Beoinfo.

Žene ne treba da svoje zdravlje stavljaju u drugi plan, rekla je Radulović i naglasila značaj prevencije i širenja svesti o tome da se žene moraju redovno pregledati, ali i voditi računa o zdravoj ishrani i zdravom načinu života.

Ona je dodala da očekuje da će sutra u Domu zdravlja Mladenovac doći veliki broj žena kao što je to danas u Domu zdravlja Zvezdara.

Petronijević je istakao da je došao da podrži ovu akciju, jer je prevencija najznačajnija kada je reč o bilo kojoj bolesti.

" Grad Beograd čini sve da ovakve preglede našim sugrađankama omogući u što većem broju opština kao i u udaljenim delovima Beograda i mesnim zajednicama. Radićemo na tome da ovakve akcije imaju kontinuitet," rekao je Petronijević i pozvao sugrađanke da dođu sutra u Dom zdravlja Mladenvac da bi se pregledale.

Direktorka Doma zdravlja Zvezdara Dragana Trifunović- Balanović je naglasila da su danas otvorena vrata ove zdravstvene ustanove upravo zato što subotom sugrađanke imaju malo više vremena za sebe.

"Pozivamo sve naše sugrađanke, a ovako će biti i sutra, da dođu, ne treba im ni zdravstvena knjižica, ni uput ni osiguranje," rekla je Trifunović-Balanović.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva