:

:

TV Most

clock

Mart 30, 2015   12:05

0

222

Ansambl Ruske Federacije 4. aprila u Sava centru



Za ovaj program Ansambl Ruskih Kozaka koji nazivaju "leteći kozaci", "veliki kozački balet" i "kozački igrački brend" je u februaru dobio nagradu Vlade Rusije u Kremlju.

Prvi koncert je 1.aprila u Boriku u Banja Luci, 4. aprila Ansambl Ruske Federacije nastupiće u Sava Centru u Beogradu, a 5.aprila u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

Ansambl "Ruski kozaci" je dobitnik brojnih nagrada u Rusiji i svetskih priznanja, visokim kvalitetom programa i spektakularnim izvođenjem osvojio je čitav svet, gostujući na svim kontinentima i prestižnim muzičkim i pozorišnim festivalima.

Nastupili su na festivalu u Edinburgu 2001. godine u prisustvu engleske kraljice Elizabete koja je bila ushićena fenomenalnom izvedbom i pozvala ih je na prijem u čast svog jubileja. Nakon toga časopis "The Scotsman" objavio je o kozacima: "Zaboravite "Riverdance, ova grupa je dostojna da se smatra najboljom na svetu".

Ansambl će na koncertima u Banja Luci, Beogradu i Novom Sadu prikazati svoju vatrenu umetnost: spoj folklornog kolorita i klasične koreografske tehnike, koji proizvodi eksploziju energije, ritma i strasti.

Kozačke igre i pesme su jedinstveni žanr a nastupi ansambla pored perfektne tehnike ispunjeni su dubokim dramskim efektom jer igre i pesme odražavaju i svu širinu duše ruskih ljudi, njihovu ljubav ka rodnoj zemlji.

Rukovodilac Ansambla već 25 godina je koreograf Leonid Milovanov, nosilac priznanja Narodni umetnik Rusije za čije ime su vezane slavne stranice istorije tog nacionalnog ansambla koji okuplja profesionalne pevače, igrače i muzičare.

Predvođeni Milovanovim, članovi ansambla na tri koncerta pokazaće publici istoriju kozaštva i Pobede nad fašizmom, koreografsku postavku u originalnim kostimima, hrabre kozačke plesove u blesku oštrih sablji.

Svaki detalj programa doveden je do perfekcije, od kostima do pokreta, oni naprosto opčinjavaju publiku neizmernom energijom, efektnom igrom, senzacionalnom koreografijom, strašću i uzbuđenjem.

U izvedbi se koriste originalni kozački rekviziti izrađeni po uzorcima iz muzeja: kostimi, top, sablje, puške, i oni dočaravaju istinski kozački život.

Umetnike ansambla odlikuje visoka veština, profesionalizam, umeće, brzina, sjajna tehnika. Odabrani igrači, lepi kostimi, ratni rekviziti, od koplja do topa, savremena rasveta i ozvučenje čine ovaj sjajni muzičko scenski spektakl.

Prema rečima predsednice Udruženja srpsko-ruska veza Elene Ištoković, balkanska turneja je deo projekta "Ruska kultura u Srbiji" povodom obeležavanja 70 godina pobede nad fašizmom. Ona ističe da je u ovom trenutku važno sačuvati sećanje na veliku pobedu nad fašizmom koju je Rusija podarila svetu.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva