:

:

TV Most

clock

Novembar 04, 2015   12:05

0

149

Devenport primio delegaciju porodica kidnapovanih

Cilj udruženja je bio da ambasadoru ukažu na problem kidnapovanih i ubijenih od 1998, 1999,2 000, 2004. godine na Kosovu i Metohiji, a izneli su podatke o broju žrtava i načinima na koji su kidnapovani i ubijeni njihovi najbliži članovi porodice.

Takođe su istakli da posle 17 godina niko od zločinaca nije kažnjen i da se nadaju brzom početku rada specijalnog suda za ratne zločine koje je počinila OVK.

Devenport je iskazao duboko razumevanje za naš problem nadajući se da ćemo zajedno doći do istine i pravde, navedeno je u saopštenju Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji.

Šef Kancelarije Euleksa u Beogradu Aksel Janike je izneo podatak da misija Euleksa traje do juna 2016. godine i da se nadležnost nakon tog perioda predaje institucijama na Kosovu, u ovom slučaju misleći ma pravosuđe i policiju ali obzirom da nije dovoljno učinjeno na rasvetljavanju ratnih zločina, korupcije i kriminala pa se razmišlja da se mandat produži i posle navedenog datuma.

Predsednik udruženja Simo Spasić je na to izlaganje odgovorio da ne može da se složi jer bi bilo nepravedno i pogubno po porodice srpskih žrtava da se dosadašnja aktivnost Unimka i Euleksa, kako je rekao, preda u ruke dokazanih predratnim,ratnim i posleratnim zločincima koji predstavljaju lažnu državu Kosovo.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva