:

:

TV Most

clock

Novembar 10, 2015   12:05

0

117

Do 16 sati u Preševo ušlo oko 6000 osoba

Oko 16 sati , ispred Prihvatnog centra u Preševu je oko 2.000 osoba čekalo da se registruju, rekla je Tanjugu portparol UNHCR Mirjana Milenkovski.

Ona je navela i da je unutar Centra u tom intervalu bilo oko 300 do 400 osoba koje su čekale na registraciju. Registracija se, inače, obavlja na 14 punktova neprestano, a među onima koji su stigli je i veliki broj male dece i trudnica kao i brojnijih porodica.

Prema podacima UNHCR-a sve veći broj njih traži lekarsku pomoć.

"Oni nastavljaju da dolaze...ono što se očivalo da će biti za vikend (povećni dolazak) krenulo je juče popodne i nastavlja se i dalje", rekla je Milenkovski.

Prema njenim rečima, u Šidu, odakle izbeglice vozovima nastavljaju put ka Hrvatskoj situacija je, kao i u Prešvu, normalna jer vozovi dolaze i prolaze.

"Postoji vreme čekanja na dolazak vozova iz Hrvatske ...ali situacija je normalna i nema nervoze kao ni u Preševu", rekla je Milenkovski dodavši da tome sigurno doprinosi i za ovo godine toplije vreme.

Ona je napomenula i da je u prethodno 24 sata, samo u Preševu registrovano 8053 osoba dok je istovremeno njih više od 6300 napustilo Srbiju preko Šida.

U Preševu i Šidu angažovani su i predstavnici Komesarijata za izbeglcie, UNHCR-a, Crvenog krsta, volonteri...a za migrante su obezbeđeni hrana i voda, odeća

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva