:

:

TV Most

clock

Januar 29, 2016   12:05

0

142

Endi Marej u finalu Australijan opena

Marej će za svoju prvu titulu, u petom finalu, na Australijan openu igrati protiv najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

Raonić je sjajno ušao u današnje polufinale i odmah u prvom gemu napravio brejk i to bez izgubljenog poena. Već u naredom, Marej je mogao odmah da uzvrati, imao je tri vezane brejk lopte, ali se Kanađanin odbranio. Taj brejk bio je, na kraju, i dovoljan Raoniću za prednost od 1:0.

U drugom setu se vodila izjednačena borba, teniseri su bili sigurni na svoj servis sve do 12. gema kada je Marej napravio odlučujući brejk i izjednačio na 1:1.

Velika borba se prenela i na treći set u kojem je pobednik rešen tek u taj-brejku. Raonić je taj deo igre dobio sa 7:4 i tako ponovo poveo.

U četvrtom setu Mareju je bio dovoljan jedan brejk kako bi meč odveo u peti, odlučujući set.

Pitanje pobednika ovog polufinala rešeno je na samom početku poslednjeg seta. Raonić je imao problema s povredom, a Marej je, uz dva brajka, vrlo brzo poveo sa 4:0 i tu prednost je bez većih problema sačuvao do kraja i plasirao se u finale posle nešto više od četiri sata igre.

Marej: Mogu da pobedim Novaka, imam tajni plan

Britanski teniser Endi Marej rekao je da ima tajni plan kako da pobedi branioca trofeja Novaka Đokovića i osvoji Australijan open.

"Moram mnogo važnih stvari da uradim, budem skoncentrisan i odigram najbolji meč. Imam tajni plan i nadam se da mogu da ga pobedim u finalu. Bilo je teško u prethodnim mečevima", rekao je Marej posle polufinalnog meča i pobede nad Milošem Raonićem.

"Iskreno, sve vreme sam verovao u sebe. Na najbolji način iskoristio sam peti set, igrao svoju igru... Mislima sam već u finalu", zaključio je Marej.

Braća Marej - prva braća koja igraju finala u singlu i dublu

Britanski teniser Endi Marej i njegov stariji brat Džejmi ušli su danas u istoriju tog sporta, pošto su prva braća kojima je pošlo za rukom da se plasiraju u finala u pojedinačnoj konkurenciji i u dublu na nekom grend slem turniru u open eri.

Džejmi Marej je u paru sa Brazilcem Brunom Soaresom ušao u finale dubla gde će se sutra za titulu boriti protiv Danijela Nestora i Radeka Štepaneka.

"Naši roditelji će biti ponosni. Nema mnogo tenisera iz Škotske", rekao je Endi Marej.

Nakon što se drugi teniser sveta plasirao u svoje peto finale na Australijan openu oglasio se njegov brat Džejmi.

"Nisam mogao da zaspim dok ne završi. Odličan nastup i borba", napisao je Džejmi na svom tviter nalogu.

Izvor: Agencije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva