:

:

TV Most

clock

Februar 26, 2016   14:35

0

122

I danas suzavac u kosovskom parlamentu

Prethodno je sednica kosovske skupštine na kojoj se raspravljalo o izboru novog predsednika Kosova proticala uz međusobna optuživanja poslanika vlasti i opozicije.

Nekoliko stotina demonstranata nalazi se ispred zgrade kosovske skupštine i ni kiša ne uspeva da ih rastera, dok je gradu vidno prisustvo policije.

Oni su, osim ispred zgrada vlade i skupštine, na svim prilaznim ulicama koje vode ka centru grada.

Predstavnici parlamentarnih grupa govorili su o kandidaturi Rafeta Rame i Hašima Tačija, pa je tako lider Samoopredeljenja Visar Imeri izjavio je da ako Tači postane predsednik Kosova ono se nikada neće oporaviti.

Poslanik opozicione Inicijative Zef Beriša rekao je da će Zajednica srpskih opština, čijem se formiranju protivi opozicija, od Kosova napraviti Bosnu i Hercegovinu, takođe kritikujući nameru da Tači bude izabran za predsednika.

Sednici prisustvuju između ostalih i poslanici Srpske liste kao i dvojica srpskih ministara u kosovskoj vladi Ljubomir Marić i Dalibor Jevtić, i zamenik premijera Kosova Branimir Stojanović.

Među zvanicama na svečanoj sednici su između ostalih američki ambašador na Kosovu Greg Delavi i specijalni predstavnik EU na Kosovu Samuel Žbogar.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva