:

:

TV Most

clock

Mart 01, 2015   12:05

0

117

Jedna osoba poginula, 27 povređeno na putevima


U Beogradu je evidentirano 38 saobraćajnih nesreća u kojima je bilo 10 povređenih, navodi se u saopštenju.

Granična policija je navela da su trenutna zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima do 30 minuta.

Lošija vidljivost i slaba kiša nisu naklonjeni danas vozačima i po kotlinama ima mestimično magle, što usporava saobraćaj na području Srbobrana, Vrbasa, Smedervske Palanke, Leskovca Vranja, Zlatibora, Crnog vrha i Kopaonika.

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice pa se apeluje na vozače da prilagode brzinu vožnje uz maksimalni oprez.

Kako je nedelja očekuje se u popodnevnim časovima pojačan intenzitet saobraćaja na svim putevima u Srbiji, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Nastavljeni su radovi na postavljanju vertikalne saobraćajne signalizacije ukroz Beograd na deonici od zone "Hitna Pomoć" - naplatna stanica Bubanj Potok.

U toku su pripremni radovi na auto-putu E75 između Malog Požarevca i Ralje u smeru ka Nišu, dok se radovi izvodena na proširenju naplatne stanice "Stara Pazova" tokom kojih naplatna stanica radi smanjenim kapacitetom i radovi će biti aktuelni do kraja aprila.

Zbog izgradnje Koridora 10 na delu auto-puta E-75, preusmeren je saobraćaj sa auto-puta kod Grdelice na novoizgrađenu deonicu paralelnog puta koji vodi do "Sarajevskog mosta" na Južnoj Moravi u dužini od 1800 metara.

Na deonici Koridora 10 od Vladičinog Hana do Vranja, između Poloma i Prevalca, saobraćaj je preusmeren na novoizgrađenu privremenu saobraćajnicu koja je paralelna sa auto-putem, a između Vladičinog Hana i Vranja na deonici kod mesta Gramađe aktuelna je devijacija u dužini od oko osam kilometara i saobraćaj se preusmerava kroz naseljeno mesto.

Zbog radova na izgradnji Koridora 10 od Leskovca do Vranja, na deonici između Male Kopašnice i Grdelice, brzina je ogrančena na 30 kilometara na čas ka Leskovcu i 40 kilometara na čas ka Vranju.

U toku su radovi na sanaciji klizišta na Smederevskom putu na deonici Grocka-Brestovik i tokom izvođenja radova zatvorena je desna kolovozna traka u smeru ka Grockoj i saobraćaj se obavlja levom kolovoznom trakom.

Prilazi planinskim turističkim centrima Kopaoniku, Zlatiboru, Goču, Staroj planini i Divčibarama su prohodni i proporučuje se oprezna vožnja, navodi JP "Putevi Srbije".

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva