:

:

TV Most

clock

Maj 12, 2015   12:05

0

188

Mihajlović očekuje uskoro razgovore o ZSO


Mihajlović za RTS rekao da Priština pokušava na svaki način da izbegne da se dođe do sporazuma i da nastoji da izbegne da sprovede sve do sada postignute dogovore u Briselu.

"U ovom trenutku Brisel treba da preseče, da se ta tema konačno nađe, da se Zajednica formira i da na neki način taj politički brod srpski krene u neke mirnije vode kada je Kosovo i Metohija u pitanju", istakao je Mihajlović.

Govoreći o sukobima u Kumanovu i Makedoniji, Mihajlović je upozorio da je reč o bezbednosnoj pretnji po čitav region, zbog čega je potrebna zajednička akcija svih zemalja u regionu, da bi se ta pretnja otklonila i da ta akcija ne može da se sprovede bez snažnog uticaja EU.

Glavni problem je na području Kosova i Metohije, gde je baza terorista i važno je da narednih dana međunarodna administracija, koja rukovodi Kosovom i Metohijom, pozabavi tim pitanjem kako bi taj incident ostao izolovan i kako se ne bi proširio.

"Politička osnova za ovakve akcije je priča o 'velikoj Albaniji'", rekao je direktor Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Mihajlović je ocenio da su pregovori Srbije sa MMF-om uspešno završeni, ukazujući da Vlada Srbije nastoji da bude socijalno odgovorna vlada i da ravnomerno rasporedi teret krize.

MMF podržava aktivnosti vlade na restrukturiranju privrede i mere vlade na ozdravljenju i finansijskoj konsolidaciji privrede, dodao je Mihajlović.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva