:

:

TV Most

clock

Decembar 05, 2015   12:05

0

111

Stefanović: U toku dana o povlačenju prijava

"Mi ćemo se, pošto krivična prijava nije optužnica i optužni predlog, potruditi da pravno nađemo način da povučemo krivične prijave, a tužilaštvo neka radi svoj posao", rekao je Stefanović za TV Pink, navodeći da se MUP dalje neće mešati u rad tužilaštva.

Ministar unutrašnjih poslova je reagovao i na informaciju da je list "Tabloid" objavio naslov "Samo snajper Srbiju spašava", navodeći da apsolutno smatra da treba nešto da se preduzme tim povodom.

"ÄŒekamo reakciju tužilaštva, nadam se da ovo za njih nije sloboda medija i govora", rekao je Stefanović.

Stefanović je napomenuo da u Srbiji ne postoji cenzura, da apsolutno svako može da piše šta hoće, ali da mu nije jasno zašto se vodi hajka protiv institucija ako se svi slažu da instuticije treba da rade svoj posao.

"Priče o cenzuri su vrsta pritiska, o premijeru (Aleksandru) Vučiću svakog dana izlazi svašta i to je dokaz da u našoj zemlji postoji visok stepen demokratije i slobode govora", naveo je Stefanović, dodajući da novinari ne mogu iznositi politički stav i pri tom tvrditi da je to objektivan stav.

Govoreći o sinoć završenom Ministarskom savetu OEBS-a, Stefanović je rekao da je Srbija pokazala da je u svetu prepoznata kao zemlja koja ima šta da pruži i koja ima budućnost, kao i da je prihvatljiva svima.

Prema njegovim rečima, bezbednost je bila na maksimalnom nivou i nije zabeležen nijedan incident.

Na marginama su se, kako je dodao, vodili razgovori o budućnosti naše zemlje, privlačenju stranih investicija, a čule su se tom prilikom divne reči o Srbiji, kakve se ne čuju ni u zemlji.

Srbija je, mišljenja je Stefanović, uspela da napravi značajan napredak u skoro svim poljima, a Ministarski samit je bio dobra prilika da Srbija pokaže da ima ugled u inostanstvu kakav retko ko ima.

"Prepoznati smo kao zemlja koja je izvanredno reagovala na migrantsku krizu, mi smo uspeli da organizujemo protok izbeglica, da oni mirno prođu kroz našu zemlju, da ih registrujemo, da obezbedimo bezbednost i sigurnost za naše građane i mislim da smo to uradili na izvanredan način", rekao je Stefanović.

Policija je, istakao je, u prethodnih godinu i po dana smanjila stopu opšteg kirminaliteta za 11 odsto, imovinski kriminal za 17,4 odsto, otkriveno je 20 organizovanih kriminalnih grupa, a povećana je zaplena narkotika.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva