:

:

TV Most

clock

Februar 26, 2016   12:05

0

150

Svetska banka pohvalila Zakon o platama

Vučić je istakao da Svetska banka pruža stručnu pomoć našoj zemlji u racionalizaciji državne uprave, dajući nam adekvatnu analizu funkcionalnosti i efikasnosti određenih radnih mesta.

Kako se navodi u saopštenju Vlade, tema razgovora bio je i dolazak potpredsednika Svetske banke za Evropu Sirila Milera, kao i javna preduzeća u restruktuiranju, među kojima se najviše razgovaralo o Elektroprivredi Srbije, Srbijagasu i Železnicama.

Vučić je naglasio da smo napravili značajne pomake u restrukturiranju ta tri preduzeća, ali da ostaje još dosta izazova sa kojima će se Vlada suočavati u narednom periodu.

Takođe, u saradnji sa Svetskom bankom radiće se na pronalaženju rešenja i za preostalih deset kompanija, za koje restruktuiranje ističe krajem maja, kao i na traženju odgovarajućeg rešenja za RTB Bor i očuvanju radnih mesta u tom gradu i drugim opštinama koje zavise od tog preduzeća.

Verhejen je izrazio zahvalnost na podršci projektu predsednika Svetske banke o uvođenju obrazovanja dece u mlađem uzrastu, jednoj od glavnih tema koju će potpredsednik Miler istaći, a gde ćemo imati podršku Ministarstva prosvete, Unicefa i Fondacije Đoković.

Izvor: Tanjug

Politika

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva