:

:

TV Most

clock

Maj 12, 2015   12:05

0

226

Tradicionalni dzež i bluz festival za vikend


Među afirmisanim učesnicima festivala su i Robben Ford, kvintet "Panam Panic", Slobodan Milivojević, Juan Garcia Herreros i drugi.

U EU info centru u Kosovskoj Mitrovici večeras od pola osam biće priređena izložba slika "Line of Music" i predstavljen dokumentarni film o džez i bluz festivalu "Ljudi pod čunkom".

Kako su na zvaničnoj stranici NORTHCITYFEST-a naveli organizatori ovo bi trebalo da bude jedan od najsrećnijih festivala, s’obzirom da je 13 po redu, a sjajni svetski afirmisani muzičari će moći da predstave svoje umetničke stavove i ukažu na razvoj džez i bluz scene.

Na NORTHCITYFEST-u nastupiće ove godine Robben Ford jedan od doajena svetske bluz scene i virtuoz na električnoj gitari koji će 18. maja svirati u Sali Doma kulture u Zvečanu a akcenat će biti na njegovom novom albumu "Into The Sun".

Slobodan Milivojević, čiji repertoar obuhvata veliki broj dela u rasponu od renesansne do muzike davdesetog veka nastupiće 16. maja u Kosovskoj Mitrovici u "Mitrovičkom dvoru".

Osim njih na festivalu će nastupiti i drugi domaći i strani muzičari.

Na zvaničnoj stranici NORTHCITYFEST-a je navedeno da su među sponzorima ovogodišnjeg festivala Telekom, srpsko Ministarstvo kulture, Kancelarija EU na Kosovu, Studentski centar u Kosovskoj Mitrovici i drugi.

Izvor: Tanjug

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva