:

:

TV Most

clock

Februar 14, 2015   12:05

0

178

Tri decenije od smrti Duška RadovićaPostavka koja je prvobitno bila prikazana u Biblioteci grada Beograda, seli se u paviljon Centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu, a čini je 30 plakata na kojima su zabeleženi najvažniji momenti u životu i stvaralaštvu pesnika.

Na izložbi zainteresovani će biti u prilici da vide kako je izgledalo njegovo detinjstvo u Nišu i Subotici, dolazak u Beograd i početak rada u Pionirskim novinama, uređivanje programa za decu Radio Beograda i kultna drama Kapetan Džon Piplfoks.

Publika će videti i kako je izgledalo uređivanje programa na TV Beograd - serije "Na slovo na slovo" i "Laku noć deco", TV serija "Ženski razgovori", ali i rad na časopisu Poletarac kao i uređivanje na Studiju B.

Ovom izložbom se predstavlja sveukupan književni opus Duška Radovića (1922-1984) , i za decu i za odrasle, apostrofiraju se najznačajnije pesme i zbirke koje su bile prekretnica u stvaralaštvu za decu, navode se autopoetički izvodi iz njegovih intervjua i čuveni aforizmi.

Postavkom se, uz pomoć bogate porodične dokumentacije, kao i dokumentacije RTS-a i Pozorišta na Terazijama, oslikava i piščev intimni život - porodični krug, prijateljstva, strasna ljubav prema fudbalu...

Autori izložbe su Olga Krasić Marjanović, Violeta Đorđević i Sara Ivković Marković, a realizovana je u okviru projekta "Bio jednom jedan laf" koji je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva