:

:

TV Most

clock

Novembar 04, 2015   12:05

0

143

Veselinović: Učiniti sve da Tanjug opstane


Babić je novinarima rekao da je Skupština Srbije još pre godinu dana usvojila Zakon o informisanju i medijima i da će ga do kraja poštovati.

Na pitanje novinara, Babić je dodao da je sve što se dešava u najboljim namerama i u okviru zakona koji je usvojen u republičkom parlamentu.


"Da je urađeno nekakako drugačije, verovatno bi nas optužili da se mešamo u slobodu medija", rekao je Babić.

Veselinović je novinarima u parlamentu rekao da u ime Pokreta izražava protest zbog toga:

"Ne znam koji je interes da Tanjug nestane, ali to je loše za Srbiju i njene građane. Ja ću učiniti sve da pokrenem akcije, pa makar to bile borbe protiv vetrenjača, da Tanjug ne nestane", rekao je Veselinović.

Dodao je da se lično oseća postiđenim što se u mandatu aktuelnog saziva Skupštine Srbije gasi nacionalna novinska kuća.

"Način na koji se Tanjug gasi, način na koji ga je država ostavila da umre sam je onaj način koji vlada ima i prema svima drugima koji zavise od nje", rekao je Veselinović.

Kako kaže, posle gašenja nacionalne agencije više neće biti moguće da građani u svako doba dana dobiju proverene i tačne informacije iz zemlje i sveta.

Dodao je da će Pokret za preokret predložiti svim strankama na vlasti i u opoziciji da učine korak da se Tanjug ne ugasi, da budu ispred stranačkih interesa i da ne dopuste da Tanjug nestane.

Izvor: RTV Vojvodina

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva