:

:

TV Most

clock

Decembar 05, 2015   12:05

0

112

Vlada Srbije:Srbija potvrdila kapacitete

"Srbija je tokom prethodnih dana bila centar Evrope i sveta", konstatovao je premijer Vučić.

On je čestitao svima koji su bili angažovani na organizaciji i održavanju konferencije, ali i građanima, i istakao da smo pokazali izvanredno gostoprimostvo, pravo i lepo i dobro lice Srbije, njeno najlepše lice.

Ministar Dačić je preneo utiske učesnika, preko 40 ministara spoljnih poslova iz celog sveta i njihovih delegacija, te zadovoljstvo načinom na koji je Srbija orgnizaovala taj skup.

Vučić:Ne želimo obračun ni sa kim

BEOGRAD, 5. decembra (Tanjug) - Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da vlast ne želi politički obračun ni sa kim u državi, niti da ostavi bilo kakvu sumnju u to, te da je tako razumeo izjavu ministra policije Nebojše Stefanovića.

"Ne mešam se u rad tužilastva, a mogu da razumem ono sto je rekao ministar Stefanović, jer je važno da ne postoji nikakva sumnja da neko želi politički obračun sa bilo kim. Mi to ne želimo, ni na koji način ne zelimo da ostavimo ni miligram sumnje da tu postoji bilo kakva politika i zato sam ga razumeo", odgovorio je Vučić na pitanje novinara da prokomentariše najavu MUP-a da će povući krivične prijave protiv vlasnika "Kurira" Aleksandra Rodića i glavnog i odgovornot urednika tog lista Milana Lađevića.

Vučić je rekao da ga je Stefanović pozvao i rekao mu šta namerava da uradi, a da mu je on odgovorio da radi po savesti i u skladu sa zakonom.

Premijer je dodao da je do sada ćutao kada su u pojedinim medijima napadani on, vlada i članovi njegove porodice, kada je nazivan svakako, kao i da nije prvi put da neko govori kako snajper nešto rešava u Srbiji, kako je to objavio jedan tabloid.

"Nije ovo prvi put da neko govori kako snajper nesto rešava u Srbiji i svi se prave blesavi...Kao što i danas ćute, sve Dunje, sva udruženja i svi ostali...i uvek će da ćute, jer je to borba za politički uticaj", rekao je premijer.

Vučić je primetio i da su institucije u državi dobre samo onda kada se to nekome sviđa politički, a da njemu, za razliku od njih, institucije valjaju i kada je saglasan sa njima i kada nije.

"Podsetiću na slučaj helikopter. Tražili su da institucije rade, a kada su krenule da rade, nije im se svideo rezultat njihovog rada. Suština je u tome da imamo decenijsku razgradnju sistema, decenijsko razaranje institucija u kojoj su institucije dobre samo kada politički odgovaraju ili odgovaraju nekim drugim interesima", istakao je Vučić.

Napomenuo je da nema nikakvog straha od kampanja i da je ponosan na ono što je uradila Vlada Srbije, jer će u udžbenicima ostati da je 2015. godine Srbija otvorila prva poglavlja, uspela da iz recesije uđe u pozitivan trend rasta, smanji deficit.

"Verujem da će 2016. biti još bolje", poručio je Vučić.

Izvor: Tanjug

Politika

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva