:

:

TV Most

Foto: EPA

clock

Maj 05, 2021   20:50

0

186

Abazović: Belivuku ukinuta zabranu ulaska u Crnu Goru prošle godine, pretpostavljamo ko je skinuo

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović potvrdio je da je u januaru 2020. godine skinuta zabrana ulaska u Crnu Goru Veljku Belivuku, zvanom Velja Nevolja.

 

Dritan Abazović na kontrolnom saslušanju pred crnogorskim Odborom za bezbednost i odbranu rekao da je tačno je da je Belivuku skinuta zabrana u januaru 2020.

"Ne znamo ko je skinuo, radimo na tome. Pretpostavljamo ko je. Ali ne mogu reći, posle da bude zašto se tako nešto javno govori bez dokaza", istakao je Abazović.

Potpredsednik Vlade Crne Gore je dodao da bi voleo da Crna Gora zabrani ulazak brojnim kriminalcima, posebno pred turističku sezonu, prenosi CDM.

Abazović je to rekao odgovarajući predsedniku Odbora Milanu Kneževiću, koji ga je pitao da li ima operativna saznanja da je sin šefa Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala Zorana Lazovića, Petar, zaposlen u Agenciji za nacionalnu bezbednost (ANB) redovno održavao kontakte sa jednim od navodnih šefova kavačkog klana Radojem Zvicerom i da li je u korelaciji njihov odnos sa Zvicerovim napuštanjem Crne Gore prilikom hapšenja članova kriminalne grupe.

"Sin Zorana Lazovića i Radoje Zvicer. Imamo neka saznanja, pa nisu daleko od vaših saznanja. Ali ne bih sada da ih delim. Nemam informacije da su se Zoran Lazović, Petar Lazović, Enis Baković i Branislav Brano Mićunović sastali u jednom podgoričkom lokalu", rekao je Abazović.

Dodao je da nema podatke da su agenti ANB-a direktno umešani u lividaciju Alana Kožara u Grčkoj, prenosi CDM.

Knežević je upitao Abazovića i da li poseduje informacije da Milo Đukanović, Duško Knežević, Veselin Veljović i Milutin Simović imaju državljanstvo Ujedinjenih Arapskih Emirata.

"Oko Emirata ima zanimljivih stvari", kratko je rekao Abazović.

Izvor: T a n j u g

Dritan AbazovićCrna GoraVeljko0 BelivukRadoje ZvicerANB
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva