:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Jun 24, 2022   16:58

0

24

Abazović: Blizu smo imenovanja ambasadora u Beogradu

Premijer Crne Gore Dritan Abazović izrazio je danas nadu da će njegova predstojeća poseta Beogradu poslužiti "resetovanju" odnosa Srbije i Crne Gore i najavio spremnost Podgorice da imenuje ambasadora u Srbiji.

 

"Mi smo jako blizu da rešimo naš deo posla, da imenujemo novog ambasadora. Očekujemo da i oni to urade isto", kazao je Abazović.

On je rekao da tokom posete Beogradu 27. juna nije u planu sastanak sa patrijarhom Srpske pravoslavne ckrve Porfirijem.

“Za sad nisam planirao, ali ako bude potrebe i ako se ukaže taj zahtev nije mi problem, meni je uvek čast. Dva puta smo se sreli. Ja imam visoko mišljenje o patrijarhu. Ne bih imao ništa protiv”, kazao je Abazović, odgovarajući na pitanja novinara nakon sastanka sa privrednicima u Privrednoj komori, prenosi RTCG.

Prema njegovim rečima, jedna od tema u Beogradu biće i kriza hrane.

“Nadam se da će ova poseta poslužiti resetovanju odnosa Crne Gore i Srbije. Verujem da ćemo se vratiti sa dobrim vestima”, naveo je Abazović.

Govoreći o izručenju Svetozara Marovića Crnoj Gori, Abazović ističe da je to najvažnije pitanje za tu zemlju, ali i najteže rešivo.

“Ne bih mogao specijalno da komentarišem. Mislim da je tu situacija jasna. Postoji određeni deo volje da se to rešava. Zašto se ne rešava, videćemo, otvorićemo i to pitanje”, poručio je Abazović.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva