:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Jun 08, 2022   16:34

0

117

Abazović: Dolazi bolje vreme saradnje Srbije i Crne Gore

Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je danas u Ohridu da činjenica da će njegova prva poseta regionu biti poseta Beogradu govori da dolazi bolje vreme saradnje dve države.

 

Na pitanje T a n j u g a  da li će u posetu Srbiji doći sa nekim pozitivnim vestima, na primer, o prihvatanju da Crna Gora postane članica “Otvorenog Balkana”, te da li će moći da obezbedi podršku za to u Crnoj Gori, Abazović je rekao da je sama činjenica da u prvu regionalnu posetu, kao premijer, dolazi u Beograd, pozitivna vest.

“Mislim da to govori da dolazi dobro, bolje, vreme saradnje dve države”, rekao je Abazović.

On je dodao da mu je žao što do sada nije bilo tako, iz različitih okolnosti, ali da će njegova poseta biti dobra prilika da se menja praksa, a da, kako je rekao, “svi zajedno budemo mudriji, bolji, pametiniji”.

“Čast mi je da dođem u Beograd u prvu zvaničnu posetu regionu. Sa zadovoljstvom ću ići i u druge gradove, kao što i mi upućujemo poziv liderima, koji su ovde, i koji nisu, da su više nego dobrodošli”, rekao je Abazović.

Da li će do tada biti jasno da li će Crna Gora pristupiti “Otvorenom Balkanu”, manje je važno, istakao je Abazović i dodao da je važnije da se danas na Samitu oseća dobra energija i da se lideri odlično razumeju oko svih pitanja.

“Zahvaljujem se na pozivu, i verujem da ćemo se truditi zajednički. Nemam dilemu da će Aleksandar Vučić dati doprinos tome, da će aktuelna i nova vlada u Srbiji dati doprinos tome, a crnogorska svakako hoće - da što više lepih vesti bude na relaciji Crna Gora - Srbija, ne samo po pitanju 'Otvorenog Balkana', već i o mnogim temama, do kojih su neke su ovde aktuelizovane”, rekao je Abazović.

Treba da “okrenemo kolo” i da, umesto plasiranja loših vesti, imamo sve više dobrih, dodao je Abazović.

Izvor: T a n j u g

Dritan AbazovićSrbijaCrna Gora
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva