:

:

TV Most

clock

Januar 25, 2023   8:52

0

47

Abazović: Mandić među tri najbolja političara u Crnoj Gori

Premijer crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović izjavio je da je lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić među tri najbolja političara u Crnoj Gori iako, kako je naglasio, nemaju iste vrednosne stavove. 

“U složenim situacijama napravi neke interesantne poteze, to jako cenim", rekao je Abazović za televiziju A plus, prenosi CdM. 

On je naglasio da je interes vlade da predsednički izbori proteknu mirno.

"I da onda Crna Gora dobije novog predsednika. Važno je da to ne bude Milo Đukanović", ponovio je  Abazović.

On smatra da se crnogorski nacionalizam pojavio nakon što je pao DPS i da iza svakog nacionalizma na Balkanu stoji korupcija.

"Crnogorski nacionalizam se pojavio nakon što je pao DPS. Osuđujem svaki nacionalizam, to je instrument za homogenizaciju ljudi. Osuđujem svaki nacionalizam ", kazao je Abazović.

Upitan da prokomentariše izjavu ministarke spoljnih poslova Slovenije Tanje Fajon, koja je rekla da je Crna Gora postala rak rana evropskih integracija, Abazović je rekao da je u pitanju izjava koja je prejaka.

"Znate i tamo se ljudi trude da se politički pozicioniraju. To nije ništa nelegitimno",  kazao je Abazović.

Abazović je ocenio i da je pravo pitanje kome nije odgovaralo što se nije desilo to da pitanje EU integracija bude završeno.

Šef Poslaničkog kluba Demokratskog fronta Slaven Radunović izjavio je ranije da u tom savezu ne razmatraju opciju nestranačkog predsedničkog kandidata i dodao da je Andrija Mandić potencijalni kandidat na predsedničkim izborima 19. marta.

Izvor: T a n j u g

Dritan AbazovićAndrija MandićCrna Gora
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva