:

:

TV Most

clock

Maj 28, 2023   13:42

0

80

Abazović: Rekordan izvoz roba dokaz da se ekonomija Crne Gore kreće sigurnim putem

Pored rekordnog prihoda od turizma, koji predstavlja izvoz usluga, rekordan izvoz roba dokazuje da se ekonomija Crne Gore kreće sigurnim putem, izjavio je danas predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović.

"Prema podacima Centralne banke Crne Gore, izvoz roba iz Crne Gore je dostigao rekord od kada se meri i za prvi kvartal iznosi 226,8 miliona evra. Poređenja radi, u prvom kvartalu 2019. godine izvoz roba je iznosio 101 milion evra, 2020. godine 95 miliona evra, 2021. godine 108 miliona evra, a 2022. godine 216 miliona evra", poručio je Abazović, prenela je RTCG.

Kako je istakao, pored rekordnog prihoda od turizma, koji predstavlja izvoz usluga, rekordan izvoz roba dokazuje da se ekonomija Crne Gore kreće sigurnim putem.

"Evo najboljeg primera kako se sa suzbijanjem korupcije i kriminala, eliminacijom monopola i rušenjem tajkunsko-kumovske ekonomije stvara bolja distrubucija pravde", poručio je Abazović.

Samim tim, kako je naglasio, rastu i svi ekonomski parametri u zemlji.

"Idemo dalje, podižemo životni standard i gradimo državu u kojoj će biti privilegija živeti hrabro - na pravom smo putu!", poručio je Abazović.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva