:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Jun 06, 2023   21:42

0

115

Abazović zakazao sednicu Veća za nacionalnu bezbednost

Crnogorski premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović sazvao je za sutra sednicu Veća za nacionalnu bezbednost, na čijem će dnevnom redu biti i informacije u vezi sa slučajem južnokorejskog državljanina Do Kvona i lidera Pokreta "Evropa sad" Milojka Spajića, javlja RTCG.

Kako je rečeno za taj portal, na dnevnom redu će biti "razmatranje i analiza dostupnih informacija, koje se odnose na strane državljane koje međunarodni partneri potražuju zbog postojanja osnova sumnje da su umešani u teška krivična dela i za koje postoji poseban interes nacionalne bezbednosti”. 

U poslednjoj nedelji predizborne kampanje uoči vanrednih parlamentarnih izbora, relativno mirna politička scena u Crnoj Gori dovedena je do usijanja tvrdnjama da je uhapšeni južnokorejski kralj kriptovaluta Do Kvon plaćao izbornu kampanju Pokreta Evropa sad (PES) za prošlogodišnje lokalne, aprilske predsedničke kao i ove izbore koji će biti održani u nedelju, 11. juna.

Do Kvon, koji je u martu uhapšen na podgoričkom aerodrumu i optužen za falsifikovanje dokumenata nedavno je pušten iz pritvora da se brani sa slobode, uz kauciju od 400.000 evra.

On je uputio pisma na više adresa među kojima premijeru Dritanu Abazoviću, Specijalnom državnom tužilaštvu i ministru pravde Marku Kovaču u kojima  spominje predsednika PES i nosioca izborne liste tog pokreta Milojka Spajića.

Spajić je juče izjavio da je lično doprineo hapšenju Do Kvona i da je njegovo povezivanje sa južnokorejskim državljaninom smisljeno zarad narušavanja dobrog rejtinga PES uoči izbora. 

MUP je demantovao povezanost Spajića sa hapšenjem Do Kvona, što je potvrdio i premijer Abazović.

Abazović je danas u Nikšiću rekao da je pismo koje je dobio od Do Kvona, a u kojem se spominje Spajić, zbog prirode sadržine, prosledio nadležnom Tužilaštvu.

Lider Pokreta za promene Nebojša Medojević optužio je ranije danas Spajića da je deo organizovanog kriminala, da se družio sa Do Kvonom i da su imali zajedničku miliona vrednu kombinaciju.

Medojević je na konferenciji za novinare rekao da je Do Kvon stanovao u Spajićevom stanu u Beogradu i da postoje informacije da mu je taj stan čak i prodao.

Izvor: T a n j u g

Dritan AbazovićCrna GoraVeće za nacionalnu bezbednostMilojko SpajićDo Kvon
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva