:

:

TV Most

clock

Avgust 06, 2019   13:49

0

248

ABK neće tehničku vladu, Haradinaja za premijera

U Alijansi za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja preferiraju da na predstojećim vanrednim parlamentarnima izborima učestvuju samostalno, ili ako bude potrebe za predizbornom koalcijom, onda sa manjim strankama, poput Socijaldemokratske inicijative (NISMA) i Socijaldemokratske partije.

"U početku smo rekli da ćmo da izađemo kao zaseban entitet, ali ako postoji potreba za koalicijama, tada idemo sa strankama sa kojima smo imali tradiciju međusobnog angažovanja, poput NISME, kao i sa SPD-om, jer smo pokazali konstruktivnost u obavezama, posebno usvajanjem zakona važnih za Kosovo. Takođe bilo koja druga stranka može biti deo angažmana, ali će se videti u narednim danima koje su orijentacije drugih stranaka koje žele da se pridruže Alijansi", rekao je potpredsednik ABK Ahmet Isufi.

Dodaje da je Ramuš Haradinaj "neprikosnoveni kandidat za premijera", jer je, kako kaže, "pokazao da zna kako da zaštiti interese Kosova".

Potpredsednik ABK, stranke koja se po popularnosti približila nekolicini albanskih stranaka, pre svega zbog odbijanja Haradinaja da kao premijer ukine taksu na srpske proizvode, negirao je glasine o mogućnosti tehničke vlade jer kaže da su se sve partije već složile da idu na vanredne izbore.

Izvor: RTS

KiMHaradinajAlijansa za budućnost Kosova
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva