:

:

TV Most

clock

Septembar 28, 2022   9:19

0

155

Adrijana Hodžić čestitala Dan Bošnjaka

Zamenica gradonačelnika opštine Severna Mitrovica, čestitala je svim Bošnjacima i Bošnjakinjama na ovim prostorima i šire, Dan Bošnjaka, ističući zabrinutost zbog položaja u kojoj se bošnjačka zajednica nalazi.

“U želji da ovaj za nas istorijski važan datum, 28. septembar, Dan Bošnjaka, obeležimo onako kako dolikuje, upravo zbog lošeg položaja Bošnjaka na Kosovu, nažalost, teško mi je da pronađem smisao bilo kakvog praznovanja i slavljenja” kazala je Hodžić.

Dodala je da sem najsrdačnijih čestitki, ima moralnu obavezu da ukažena to da je bošnjačka zajednica trenutno jedna od najugroženijih zajednica na Kosovu.

“Danas je dan kada moram da podsetim centralne vlasti, sve relevantne instance, kao i međunarodnu zajednicu, da na Kosovu postoji i bošnjačka zajednica! Danas ne obeležavamo "Dan". Obeležavamo sve nas koje je na ovom prostoru, a i šire uvek krasilo dostojanstvo, miroljubivost, i poštovanje demokratskih principa. Dragi Bošnjaci i Bošnjakinje, hvala vam što i u ovako teškim okolnostima, praktično iz senke i dalje težite ka očuvanju našeg identiteta, negovanju posebnosti i istrajnosti mira i tolerancije. Srećan nam Dan Bošnjaka! " istakla je Adrijana Hodžić.

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMAdrijana HodžićDan Bošnjaka
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva