:

:

TV Most

Foto: Telegrafi

clock

Novembar 04, 2020   17:18

0

224

Advokat Hasani: Jakup Krasnići je uhapšen i poslat u Hag

Advokat Valjon Hasani, branilac bivšeg portparola tzv. OVK Jakupa Krasnićija, potvrdio je da je nakon pretresa kuće i devetočasovnog razgovora sa inspektorima Euleksa njegov klijent uhapšen i upućen u Hag, prenosi Reporteri.

Dodao je da je protiv Krasnićija podignuta optužnica, da je nalog za hapšenje dostavljen danas, kao i to da se uskoro očekuje i prvo ročište, prenosi Kosovo Onlajn.

"Danas je tužilaštvo imalo akciju i na osnovu naloga je Krasnići uhapšen. Otišao je u Hag i uskoro će se pojaviti na sudu. Krivična dela nisu precizirana, ali spadaju u delokrug krivičnih dela koja su u nadležnosti Specijalnog suda. Optužnica protiv njega je potvrđena i očekuje se da uskoro bude odlučeno o njegovom saslušanju“, rekao je Hasani.

Posle hapšenja Krasnićija povukla su se vozila Euleksa koja su opkolila kuću bivšeg predsednika kosovskog parlamenta jutros u 6.00 časova.

Danas je takođe izvršen pretres njegove porodične kuće u selu u opštini Glogovac.

U julu prošle godine Krasnići je bio u Hagu po pozivu Specijalnog suda, gde je saslušan u okviru istrage i procesuiranja ratnih zločina, koje su pripadnici tzv. OVK činili nad Srbima i drugim nealbancima.

Izvor: T a n j u g

Jakup KrasnićiOVKHAgValjon Hasanihapšenje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva