:

:

TV Most

Foto: Rojters

clock

Februar 16, 2021   12:41

0

129

Advokat Huper: Postoje stotine svedoka protiv Tačija o kojima ne znamo ništa

Na današnjoj trećoj po redu statusnoj konferenciji u procesu protiv nekadašnjih čelnika OVK u Hagu, branilac bivšeg kosovskog predsednika Hašima Tačija, advokat Dejvid Huper je rekao da je u slučaju njegovog klijenta do sada svoj iskaz dalo 124 svedoka, ali da o njima nemaju nikakve informacije, prenosi Reporteri.

„Postoje svedoci koji nisu javno objavljeni, nije dat rezime o čemu će ti svedoci razgovarati. Nijedan svedok nije identifikovan zajedno sa dokazima, jer kada postoji svedok, moraju postojati podaci“, rekao je Huper.

Pre ove statusne konferencije, Specijalizovano tužilaštvo je podneskom upućenom pretpretresnom sudiji ponovo zatražilo da početak suđenja bude u septembru 2021. godine.

Tači i ostali su uhapšeni početkom novembra 2020. godine. On je prethodno podneo ostavku i predao se haškom sudu.

U optužnici se navodi da Tači, Veselji, Seljimi i Krasnići snose individualnu krivičnu odgovornost, prema različitim oblicima krivične odgovornosti, za krivična dela izvršena u kontekstu nemeđunarodnog oružanog sukoba na KiM, koja su bila deo raširenog i sistematskog napada na osobe za koje se sumnjalo da su bili protiv OVK.

Izvor: Kosovo online/Reporteri

KiMSpecijalni sud za OVKTačiDejvid Hupersvedoci
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva