:

:

TV Most

clock

Jul 31, 2019   16:55

0

212

Advokat očekuje da će Morina sutra biti pušten iz pritvora

Naser Raufi, advokat bivšeg pripadnika tzv. OVK, Tomora Morine, očekuje da će njegov branjenik biti sutra pušten iz pritvora, uprkos, kako kaže, zahtevu Srbije za njegovo izručenje, prenela je prištinska Gazeta Expres. Raufi kaže da očekuje pozitivnu presudu skopskog suda po njegovom zahtevu.

Nakon hapšenja Morine prošle sedmice po poternici Srbije, koja ga tereti za zločine nad srpskim civilima tokom poslednjih sukoba na kosovskoj teritoriji, Sud u Skoplju je bivsem pripadniku tzv. OVK iz Đakovice, odredio pritvor od 30 dana.

Raufi kaže da je ponovljeni zahtev za oslobađanje Morine predao juče i da sada čeka presudu suda koji mu je odredio pritvor.

Raufijev prethodni zahtev za puštanje Morine na slobodu odbijen je pre dva dana sa obrazloženjem da je "strani državljanin" i da postoji mogućnost od bekstva, a on je tom prilikom rekao da se čeka "od Beograda da preko Interpola dostavi dokaze koje ima u vezi sa zahtevom za izručenje Morine".

Avokat Morine smatra da bi njegov klijent sada mogao biti pušten iz pritvora uz posebne zaštitne mere.

"Mislim da se sa ovom dinamikom razvoja situacije koja je zaista ubrzana , pritvor Morini sutra biti ukinut", rekao je Raufi.

Izvor: Танјуг

MorinaRaufiSeverna Makedonijapritvor
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva