:

:

TV Most

clock

Maj 31, 2019   18:16

0

394

Advokati: Određen pritvor do 30 dana uhapšenim policajcima

Svim uhapšenim policajcima u akciji Specijalnih jedinica policije na severu Kosova 29. maja određen je pritvor u trajanju od 30 dana, potvrdio je za program Radio Kosovske Mitrovice , jedan od advokata pritvorenih Nebojša Vlajić.

“I policajcima i civilima je određen pritvor do 30 dana sa mogućnošću da bude produžen nakon toga. Odbrana ima rok žalbe 24 sata i mi ćemo izjaviti žalbe u ponedeljak” rekao je Vlajić.

Delević: Zbirna odluka bez presedana

Advokat Miro Delević rekao je za naš program da su rešenje o određivanju pritvora dobili na albanskom jeziku .

“Ne znam koji su osnovi za određivanje pritvora, ali pretpostavljam da su isti kao i oni koji su bili u zahtevu za određivanje pritvora. Ništa se nije izmenilo, svim osumnjičenima je pritvor određen od 30 dana. Uložićemo žalbu” rekao je Delević.

“Za sve osumnjičene generalno je određen pritvor, što je bez presedana. Ne mogu svi da se podvedu pod jednu odluku. Mi ćemo u svojim žalbama na koju imamo pravo individualizirati za svakog pojedinačno razloge zbog čega nije trebalo da bude određen privtor, kao mera zadržavanja” istakao je Delević.

Pritvor je određen za 30 policajaca i građana, kojih prema rečima tužioca Specijalnog tužilaštva Kosova Sulj Hodže, optužnica tereti za zloupotrebu položaja, organizovani kriminal, krijumčarenje, uzimanje i davanje mita i slično.

Izvor: Raio Kosovska Mitrovica

Avokatipritvoruhapšeni
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva