:

:

TV Most

clock

Januar 15, 2015   12:05

0

191

Advokati prekidaju protest kad se usvoje izmene

Sednici je, kako se navodi, prisustvovalo preko 954 advokata članova Komore.

Skupština beogradskih advokata odlučila je da se prekida protest obustavom rada nakon objavljivanja predmetnih izmena zakona u Službenom glasniku Republike Srbije.

Beogradski advokati počeli su štrajk 10. septembra, a kolege iz cele Srbije su im se pridružile 17. septembra.

Inače, Skupština Advokatske komore Srbije održaće se sutra u Domu sindikata.

Advokatura Srbije će na toj sednici odlučivati da li će i kada prekinuti protest, odnosno da li su izmene propisa o javnom beležništvu koje su usaglasili stručni timovi AKS i Ministarstva pravde, kao i izmene poreskih propisa dovoljne da se advokati vrate u sudnice.

Treći zahtev advokature - smena ministra pravde, kako je ranije saopšteno, ostaje, ali nije neophodan uslov za prekid protesta.

Odluka će biti doneta glasovima delegata iz svih regionalnih komora.

Prethodno će se održati i Konferencija advokata Srbije koja predstavlja širi organ od Skupštine AKS.

Predsednik AKS Dragoljub Ðorđević ranije je rekao da očekuje da će Skupština AKS doneti uslovnu odluku o prekidu protesta, odnosno da će se obustava rada nastaviti do usvajanja dogovorenih zakonskih izmena u Parlamentu Srbije i njihove objave u Službenom glasniku.

Advokati u celoj Srbiji počeli su protest sa obustavom rada 17. septembra prošle godine, tražeći izmene propisa o javnom beležništvu, regulisanje paušalnog oporezivanja i smenu ministra pravde.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva