:

:

TV Most

clock

Decembar 19, 2018   11:35

0

241

Aerodrom povećao prihode za 12 odsto u 2018.

V. d. generalnog direktora beogradskog aerodroma „Nikola Tesla“ Saša Vlaisavljević izjavio je danas da je taj aerodrom u 2018. podigao ukupne prihode za 12 odsto, kao i da je u njegovu bezbednost uloženo više od 16 miliona evra od 2013. godine.

Na prvoj Konferenciji o bezbednosti aerodroma (ASCE) u Srbiji i Jugoistočnoj Evropi, koja je počela danas u Beogradu, on je rekao da je aerodrom u poslednjih pet godina za 200 puta uvećao profit i da je od 2013. godine sa 125.000 evra profita došao na više od 25 miliona evra.

„Imamo novih milion putnika na aerodromu, novih 10 aviokompanija koje lete u redovnom saobraćaju, 17 novih aviolinija u redovnom saobraćaju. Takođe, podigli smo vrednost aerodroma za više stotina miliona evra, uložili 70 miliona evra iz sopstvenih sredstava u razvoj, investicije, proširenje kapaciteta i nove svetske tehnologije“, rekao je Vlaisavljević.

Dodao je da je izgrađen novi terminal, platforma za odleđvanje, transportne trake i drugo.

„Uožili smo više od 16 miliona evra u bezbednost na aerodromu“, naveo je čelnik beogradskog aerodroma.

Dvodnevna konferencija je okupila predstavnike svih regionalnih aerodroma i kompanija iz oblasti bezbednosti avijacije, kao i proizvođače opreme i softvera.

Organizator je kompanija „Tango Six Events“, a generalni pokrovitelj beogradski aerodrom „Nikola Tesla“.

Vlaisavljević je izrazio očekivanje da će ova konferencija postati tradicionalna.

„Ovakva konferencija je neophodna Beogradu i regionu, ova tema je sve važnija za aerodrome“, rekao je Vlaisavljević

Dodao je da su dodatni treninzi, kursevi i slično potrebni svima radi daljeg podizanja bezbednosti na aerodromima u regionu.

Kako je rekao, po pitanju bezbednosti beogradski aerodrom ima ima dobru komuniakciju sa svima u regionu i šire.

Osnivač i direktor „Tango Six Group“ Petar Vojinović je rekao da će konferenciji prisustvovati oko 500 delegata, kao i 96 kompanija iz Srbije, regiona i sveta.

Podsetio je da „Nikola Tesla“ dobija novog koncesionog vlasnika i da tek predstoje investicije na tom aerodormu, i zahvalio na partnerstvu.

Međunarodna konferencija „Airport Security Convention and Exhibition“ održava se u hotelu Hilton, a drugog dana konferencije, 20. decembra, biće održana i vežba s pripadnicima MUP-a.

Pripadnici MUP-a će na terasi hotela Hilton demonstrirati postupanje sa sumnjivim opasnim prtljagom.

Koristiće redovnu opremu, ali i robota koji je za potrebe pripadnika MUP-a nabavio aerodrom „Nikola Tesla“, oni će pregledati prtljag koji ostane bez nadzora, utvrditi da li u njemu postoji zabranjeni predmet i uništiti ga.

Prisustvuju predstavnici svih aerodroma u regionu: Ljubljana, aerodroma u Hrvatskoj, aerodrom Sarajevo, Banjaluka, Podgorica, Tivat, Ohrid, Skoplje, Tirana, Niš i drugi, kao i državnih organa i institucija – policija, carina, Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije, SMATSA, avioprevnici…

Cilj konferencije je da okupi najvažnije predstavnike u tom segmentu industrije u Jugoistočnoj Evropi i poveže ih sa svima zainteresovanim da svoje poslovanje prošire na domen bezbednosti aerodroma.

Predstavnik izraelske službe EL AL, regionalni menadžer bezbednosti Amit Bar Av, održaće prezentaciju na temu Izraelski bezbednosni koncept u avijaciji.

Predstaviće se i Kancelarija Saveta za nacionalnu bezbednost i zaštitu tajnih podataka u Srbiji: potrebu i obavezu sertifikacije i zaštite sa aspekta tajnih podataka, pristupa tim podacima, obaveze države i institucija i drugo, kao i SMATSA na temu sajber bezbednosti kontrole letenja.

Predstavljeni su svetski renomirani proizvođači opreme: Smitsh detection, Rapiscan, Nuctec h, Rohde & Sc hwarz, Sony, Huawei, Surescan, CEIA, Bruker, Dallmeier.

Beogradski aerodrom podeliće svoja iskustva s kolegama iz regiona, jer je uspešno prošao sve EKAK inspekcije, projekat One Stop Security verifikovan od strane inspektora Evropske komisije, TSA inspekcije, što je omogućilo direktne letove nacionalnog avioprevozkika ka SAD i drugo.

Svetski lider na polju privatnog obezbedenja Securitas predstaviće svoje viđenje bezbednosnih mera na aerodromima u Evropi, posebno na aerodromima u Hrvatskoj.

VIP mobile će prezentovati svoju opremu i odredeni proizvodi biće dostupni za demonstraciju na konferenciji (bodi skeneri, detektori tragova eksploziva, detektori eksploziva u tečnostima, kamere, softverska rešenja za prepoznavanje lica, automobilskih tablica…).

Ispred glavne konferencijske sale biće postavljen izložbeni prostor sa štandovima sponzora, gde će svi zaintresovani biti u prilici da se bliže upoznaju sa njihovim specifičnim delatnostima.

Izvor: Танјуг

aerodromekonomija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva