:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Avgust 13, 2019   14:10

0

32

Aerodrom u Hongkongu i dalje zatvoren

Već drugi dan letovi sa aerodroma u Hongkongu su obustavljeni zbog protesta, nakon što su demonstranti zauzeli sve terminale. Na društvenim mrežama pojavili su se snimci na kojima se vide oklopni transporteri Narodne policije kako idu ka lokaciji u Šenženu gde se održavaju vežbe, prenosi AP.

Aerodrom u Hongkongu, jedan od najprometnijih na svetu, otkazao je od juče sve letove, pošto je nekoliko hiljada demonstranata koji traže demokratske promene ušlo na glavni terminal.

Zvanični Peking navodi da su vojska i jedinice obaveštajnih službi počele velike vojne vežbe, koje nikako nisu povezane sa uličnim neredima, a koje se održavaju u Šenženu, udaljenom 25 kilometara od Honkonga.

Američki Es-En-Bi-Si prenosi da je službeni list Komunističke partije Kine ”Pipl dejli” objavio na društvenim mrežama da je Narodna oružana policija u Šenženu spremna da spreči "nerede, uznemiravanja, veliko nasilje i zločin i pitanja socijalnog osiguranja u vezi s terorizmom".

Kako dalje navodi Es-En-Bi-Si u kineskom izdanju Global tajmsa jutros je objavljena vest da "ukoliko hongkonški demonstranti ne mogu da pročitaju signal o naoružanoj policiji koja se okuplja u Šenženu, oni traže samouništenje".

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva