:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Jul 08, 2020   23:40

0

102

Agencije: Ekstremisti napadima izazvali policiju i nerede

Svetske agencije izveštavaju večeras o protestima u Beogradu i Novom Sadu, a američki AP ističe da su u združenoj akciji snaga javne bezbednosti, policije, konjice i specijalnih antiterorističkih jednica, korišćeni suzavac i oklopna vozila u razbijanju nasilnih, pretežno ekstremno desničarskih demonstranata.

Bi-Bi-Si izveštava da su mirne demonstracije počele juče u Beogradu, ali da su protesti eskalirali kada su se nezadovoljnim građanima priključili pripadnici ekstremno desničarskih organizacija i svojim agresivnim napadima na pripadnike snaga reda izazvali reakciju policije i nemire.
Kao inicijalni razlog za demonstracije, izveštač Bi-Bi-Si navodi ponovno uvođenje restriktivnih mera i sumnje da je vlada prikrivala "tačan broj preminulih tokom prvih nedelja epidemije korona virusa u Srbiji".
I drugi zapadni mediji izveštavaju o demonstracijama u Beogradu i Novom Sadu navodeći da ima povređenih i među policajcima i među demonstrantima, kao i da su oko skupštinskog zdanja, predsedništva i drugih institucija, postavljene policijske barikade i razmeštene jake snage reda.
AP je izvestio da je neposredan povod za demonstracije u Beogradu i Novom Sadu bila najava ponovnog uvođenja policijskog časa i drugih, strogih mera protiv širenja korona virusa.
Iako je predsednik Vučić danas održao konferenciju za novinare i saopštio da je krizni štab odlučio da se u Beogradu ne uvodi policijski čas, to nije pokolebalo ogorčene demonstrante da i danas pokušaju nasilan upad u zdanje skupštine Srbije, gađajući policiju kamenicama i flašama, kaže agencija.
Rojters podseća da su nasilni protesti započeti juče, u utorak, uprkos upozorenjima da svako javno okupljanje nosi rizik od širenja korona virusa.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva