:

:

TV Most

clock

Jul 16, 2019   9:49

0

296

Agencije o poseti Makrona Beogradu

Italijanska Ansa prenela je izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je tokom razgovora sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom zatražio podršku za evrointegracije Srbije i rešenje kosovske krize, uz ocenu da je bio veoma zadovoljan brojnim bilateralnim sporazumima potpisanim danas u Beogradu, posebno onima koji se odnose na jačanje ekonomske saradnje i nova francuska ulaganja u Srbiju.

Agencija prenosi da je Vučić ocenio da je imao dug i otvoren razgovor sa Makronom o svim temama, kao i da francuski predsednik poseduje energiju i entuzijazam koji mogu da donesu promene na evropskom kontinentu i pozitivne stvari za Srbiju.

Ansa je izdvojila i Makronovu izjavu o Iranu, da je "izbegnuto najgore", kao i da će telefonom razgovarati sa iranskim predsednikom Hasanom Rohanijem, predsednicima Rusije i SAD Vladimirom Putinom i Donaldom Trampom u vezi tog pitanja.

Ruska agencija Tass takođe je prenela Makronovu izjavu o Iranu, kao i to da je to izjavio na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Makron je rekao, prenosi agencija, da je glavna stvar da se zaštiti nuklearni sporazum i stvore uslovi za koristan dijalog sa Iranom.

Izvor: T a n j u g

agencijesvetski medijiMakronposeta Srbiji
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva