:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Februar 21, 2020   18:13

0

1086

Akademija strukovnih studija kosovsko metohijska domaćin studentima iz centralne Srbije

Akademija strukovnih studija kosovsko metohijska, kao novoformirana visokoškolska ustanova, domaćin je ovog vikenda studentima iz Srbije, u okviru tradicionalne posete kolegama na Kosovu i Metohiji.

Plan je da se student upoznaju sa uslovima rada na teritoriji Kosova i Metohije, razmene iskustva i ideje, dogovore zajedničke aktivnosti. Takođe, u sklopu posete organizovan je i obilazak srpske kulturne baštine, crkava i manastira…

Uroš Jakšić, rukovodilac projekta, profesor strukovnih studija Zvečan izrazio je zadovoljstvo posetom studenata iz centralne Srbije.

“Ova poseta je veoma bitna za nas. Kolege će poneti lepa sećanja iz Kosovske Mitrovice, sa severa KiM a posetiće i srpske manastire i crkve na ovim prostorima”, rekao je Jakšić.

Prema rečima Nenada Radosavljevića, predsednik Studentskog  parlamenta u Zvečanu studenti će svoje kolege lepo dočekati i ugostiti kako bi im ostali u lepom sećanju.

Visokoškolci će razgovarati sa kolegama koji studiraju na KiM o mestu i ulozi studentskih organizacija u rešavanju savremenih izazova a u cilju unapređenja društva.

Upoznaće mesta i način života svojih kolega. Većina ovih studenata prvi put boravi na KiM i za njih je ovo veliki korak u njihovim životima.

“Moji utisci su predivni. Oduševljena sam gostoprimstvom, ljudi koji su nas dočekali su divni”, rekla je Jovana Joksimović, student iz Beograda i dodala da jedva čeka da obiđe srpske svetinje na ovim prostorima.

Ivana Gujaničić, student iz Zemuna, takođe je oduševljena prijemom ali i smeštajem.

“Divno je, sve je čisto, uredno, sve pohvale”, rekla je ona.

Smeštaj i ishrana obezbeđeni su u saradnji sa Studentskim centrom u Kosovskoj Mitrovici kao i noćenje u manastiru Svetih Arhangela u Prizrenu.

Izvor: TV Most

KiMAkademija strukovnih studija kosovsko metohijskaposetastudenti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva