:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Maj 29, 2019   13:23

0

348

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u KBC Kosovska Mitrovica

Volonteri Fondacije „Zajedno za mlade- prof.dr Danica Grujučić“ zajedno sa studentima Prištinskog univerziteta sproveli su akciju dobrovoljnog davanja krvi.Ovu akciju prepoznala je i podržala Kancelarija za Kosovo i Metohiju, pa se dobrovoljnoj akciji davanja ove dragocene tečnosti priključio i zamenik direktora Kancelarije za KiM, Damjan Jović.

„Danas smo ovde, u bolnici u Kosovskoj Mitrovici, i ispred Kancelarije za KiM želeli smo da podržimo ovu akciju. Ovo je humana akcija koja podstiče solidarnost među nama, mislim da je jako važno da u ovakvim teškim i napetim trenucima budemo solidarni. Pozvao bih sve građane da se pridruže ovde ovim studentima i da daju krv“, rekao je Jović.

Vojin Čuperanović, iz Fondacije je naglasio da ovo nije prva akcija pomoći i da će se nastaviti i nadalje sa donacijama i humanitarnim akcijama.

„Ideja je nastala od naših brojnih volontera, na prostoru Kosova i Metohije ih je 68. Uvideli smo problem nedostatka krvi i zbog toga smo organizovali ovu akciju.U planu imamo različite akcije, ovo nije prva akcija koju smo do sada imali, pre dve nedelje smo uručili pomoć u beloj tehnici u vrednosti od 605.000 dinara porodicama južno od Ibra i u oštini Štrpce, a u planu je pomoć od 2.000 evra narodnoj kuhinji „Majka devet Jugovića“, ističe Čuperanović.

Zahvaljujući volonterima i studentima, ali i svim građanima Kosovske Mitrovice, prikupljeno je preko 40 jedinica krvi. Iz Fondacije „Zajedno za mlade – prof.dr Danica Grujičić“ u narednom periodu najavljuju još ovakvih i sličnih akcija.

Izvor: TV Most

KiMakcija dobrovoljnog davanja krviJovićKancelarija za KiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva